Великдень для багатьох це не тільки свято з пасками і походом до церкви, але і день поминання близьких. Однак священик розповів, чому в цей день категорично заборонено ходити на цвинтар, передають Акценти.

У неділю, 28 квітня, всі православні святкуватимуть Великдень. За традицією, в цей день їдять паски і фарбовані яйця, а також багато ходять в цей день на кладовищі, щоб поминати померлих родичів. Цій традиції вже багато років, однак зараз церква стверджує, що робити цього не можна.

Докладне пояснення, чому не можна на Великдень ходити на цвинтар, дав священик.

"Коли люди відвідують кладовище на Великдень відбувається, насамперед, розрив з церковною традицією. Великдень – найрадісніше свято християнське, вона витісняє із сердець віруючих всяку скорботу і печаль. На кладовищі ж за церковним статутом прийнято ходити на Радоницу. Це день особливого поминання померлих і відбувається він на 9 день після Великодня", - пояснив він.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Часто люди їздять на кладовищі не для молитви, а щоб віддати данину поваги і згадати своїх рідних. Для багатьох українців молитва не є найголовнішим у цій дії.

Церква ж каже, що все, що у нас залишилося для наших померлих родичів, це наша молитва за них. Вона приносить безсумнівну користь не тільки тим, за кого ми молимося, але і нам самим, тим, хто цю молитву робить.

Нагадаємо, Епіфаній звернувся до українців з нагоди Великодня.

Як повідомляв Знай. ua, головні прикмети, обряди і ритуали Страсної п'ятниці.

Знай. ua писав, що про що розкажуть символи на українській писанці.