Банки у травні не працюватимуть два дні. Ще один робочий день перенесуть через святкування Великодня.

Повідомляється, що вихідними будуть 29 та 30 квітня після Великодня, а також 1 травня (День праці) та 9 травня (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні).

Робочий день за вівторок 30 квітня переноситься на суботу 11 травня, тому банківські установи в цей день працюватимуть.

Варто відзначити, що за потреби 30 квітня банки можуть здійснювати касові операції з клієнтами без відкриття операційного дня банку.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Крім того, вони повинні організувати своєчасні виплати пенсій, соціальних доплат, інших грошових виплат і забезпечити безперебійну роботу банкоматів, обмінних пунктів.

Нагадаємо, що з давніх-давен прийнято готуватися до Великодня заздалегідь. Важливо налаштувати свою душу і організм до головного православного свята. Існує ряд важливих ритуалів, які допоможуть це зробити. Про них – читайте в нашому матеріалі.

Більше 1500 років до народження Ісуса Христа люди стали відзначати свято Світлого Великодня. Історія виникнення сягає своїм корінням в глибину століть. І щоб зрозуміти її, слід звернутися до Біблії, а саме до її частини під назвою "Вихід". Згідно з легендою, єврейський народ знаходився в рабстві у єгиптян, терпів від них усілякі муки і утиски. Тоді людина на ім'я Мойсей звернувся до Фараона, щоб той відпустив євреїв. Однак правитель відмовив. І тоді Бог послав покарання єгиптянам у вигляді погромів, пожеж і вбивств. Ці лиха отримали назву "Десять страт єгипетських". Від гніву божого вмирала худоба і падав вогненний град. Через день Фараон все-таки відпустив євреїв з їх пожитками і худобою. А Мойсей звелів святкувати Великдень в пам'ять про день, коли єврейські раби стали вільними.

Раніше портал писав, що експерти розповіли, скільки коштує зібрати великодній кошик українцям, полякам та білорусам.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали про головні традиції на Великдень.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський розповів, що відбувається з дітьми при нестачі кальцію.