Озеро стало особливому завдяки промиванню породи.

А все через те, що воно знаходиться в Берегівському районі Закарпатської області, біля місцевого рудника з золотом.

Про це повідомляє місцевий мистецтвознавець Олександр Богданов.

Незвичайне золоте озеро можно найти на окраине села Мужиево.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Але є і ложка дьогтю. Справа в тому, що це не стільки озеро, скільки «відстійник» після промивання породи. На золотовидобувному руднику добували породу, яку не обробляли з допомогою ціаніду, а бездумно користувалися промивним методом. Якщо пульпа цього озера буде піддається хімічній обробці, то вийде золото.

"Це не метафора, не жарт, і не “фотошоп”. Озеро дійсно…“золоте”, і навіть трохи охороняється колючим дротом і сторожем з собаками. Метрів в глибину 15-20, 250-300 метрів в діаметрі", — пише мистецтвознавець у своїх соцмережах.

Варто нагадати, що Саша Мартін – мешканка американського міста Сіетл, штат Вашингтон. Близько тижня тому вона виявила таємничу знахідку. Жінка залишила свій автомобіль на підземній стоянці. А коли повернулася, на капоті машини лежала загадкова коробка з червоного дерева.

Жінку здивував цей предмет і ввів в замішання. Вона вирішила не перевіряти вміст ящика і залишила його на парковці. Через добу коробка нікуди не зникла. Цікавість узяла верх, і американка вирішила забрати цю знахідку додому. Вона сфотографувала предмет і поділилася знімками на своїй сторінці в Facebook.

Зображення зацікавили користувачів. Деякі зазначили, що в ящику може зберігатися прах кремованої людини або тварини. Мартін зібралася з думками, переборола страх і вирішила заглянути всередину. У коробці дійсно знаходився прах.

Нагадаємо,Подружня пара зафіксувала примар дітей

Як раніше повідомляв "Знай.ua", У гаражі чоловіка поселився таємничий прибиральник

Також "Знай.ua" писав про те, що В місячному кратері знайшли дивну нору