Цьогоріч для багатьох українців в органах Пенсійного фонду України змінили вид пенсійних виплат на інші. Як відомо, пенсії призначаються різним категоріям населення в Україні. Зокрема, після виходу на заслужений відпочинок по віку, стажу, так само виплати призначаються по інвалідності або у разі втрати годувальника.

Примітно, але такого ще не було, адже українці можуть змінити один вид виплат на інший - більш вигідний. І це підтверджує чинне законодавство.

Згідно ст. 10 Закону України № 1058-IV від 09.07.2003 "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" особі, яка має право на різні види пенсій (за віком, по інвалідності, з нагоди втрати годувальника), призначається один із цих видів пенсії за її вибору.
У відомстві зазначають, що разом з тим за власним бажанням можна змінити вид пенсії. Для того, щоб з'ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, потрібно звернутися в управління Пенсійного фонду, виплачує пенсію.

Для того, щоб перейти з одного виду на інший, потрібно звернутися до органів Пенсійного фонду і подати відповідну заяву з прикріпленими документами, які підтверджують можливість отримання пенсії. Нарахування пенсій буде здійснюватись з дня подачі заяви.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таким чином, при зміні виду пенсії за бажанням громадянина можуть врахувати зарплату за періоди страхового стажу, зазначені у ч. 1 ст. 40 Закону.

"Якщо особа після призначення пенсії по інвалідності продовжувала працювати та набула не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі, при переведенні вперше з пенсії по інвалідності на пенсію за віком застосовується показник середньої заробітної плати за три попередні роки", - підкреслюють представники Пенсійного фонду.

Нагадаємо, нова дорожня реформа змінить абсолютно все: чого чекати українцям.

Як повідомляв раніше портал Знай.uа, пенсіонерам доплатять навесні 2019. Кому пощастить отримати разову надбавку до пенсії перед виборами.

Раніше портал Знай.uа писав, що стало відомо, як цього року українцям перерахують пенсії.