На тимчасово окупованому Донбасі світле свято Великодня відзначили українські військовослужбовці. Бійці ООС взяли участь у великодніх богослужіннях, поласували пасками і святковою їжею, які їм передали українці, а також пораділи листівкам з листами і малюнками від дітей, про що повідомляє Сегодня.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Святкування Великодня на Донбасі

Суворі бійці Сил спецоперацій підійшли до питання досить креативно, опублікувавши свою картинку - сталеві "великодні" яйця з емблемою українського спецназу у вигляді перевертня.

Також знімками зі святкування поділилося командування "Південь" Збройних Сил України на своїй сторінці в Facebook. 10 гірничо-штурмова Бригада не залишилася осторонь і також опублікувала яскраві фото.

Святкування Великодня на Донбасі

Раніше ми вже писали, що Великдень є святом, яке тісно пов'язане з народними традиціями та повір'ями. У цей день наші предки дотримувалися особливих прикмет для того, щоб в будинок прийшло фінансове благополуччя. Православні ходять у храми, а в церквах проводяться пишні служби.

Здавна люди вірили, що приверне процвітання і гроші багатий святковий стіл з частуваннями і великими порціями. Бажано застелити його красивою білосніжною скатертиною.

Святкові традиції

Оберегом від бід і неприємностей є свічки, принесені з церкви на Великдень. Для того, щоб посилити його, потрібно принести 12 свічок, запалити їх біля ікон і дати догоріти до кінця. Недогарки потрібно зберігати за іконами до наступного Великодня.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що глава фракції Опозиційний блок Вадим Новинський розповів,що Благодатний Вогонь був переданий в Донецьк. Він упевнений, що для людей по той бік лінії розмежування це можливість мати почуття причетності до великого Свята, відчувати єдність зі своїми братами в рамках єдиної Церкви.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на територію України відразу ж після великодніх вихідних прийде вологе і прохолодне повітря з північно-західного напрямку. За інформацією синоптиків, в понеділок, 29 листопада, очікується дощ, гроза.

Також "Знай.uа" писав, що український блогер з окупованого путінськими головорізами Криму Ліза Богуцька попередила українців про події, які обрушаться на голову відразу після великодніх свят.