Українець поїхав на заробітки у Польщу, але сталося страшне. На роботі він отримав важку травму і повернувся додому з підірваним здоров'ям та порожніми кишенями.

Про це повідомляє POLITEKA.

Володимир Єременко був успішним менеджером колись успішного Запорізького автомобілебудівного заводу. Йому довелося відправиться на заробітки в Польщу у 2018 році, коли заробляти в Україні він не змін.

Чоловік офіційно працевлаштувався в Польщі на фірмі, яка виконувала субпідряди для відомої корпорації KGHM – найбільшого виробника міді в Європі.

українські заробітчани
українські заробітчани

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Нам дали завдання перемістити металеву конструкцію. Я відкручував сходи й вся конструкція зірвалася. Я полетів вниз разом з нею, сповз на підлогу і в ту ж мить зрозумів, що не відчуваю більше ніг. Мене вивезли за межі заводу на швидкій, перевантажили на вертоліт і відвезли в місто Зелена Гура. Там зробили операцію на хребті – поставили металеву пластину, щоб хребет тримався", розповів українець.

Після операції чоловік мав пройти 3-місячну реабілітацію. Однак юристи нажилися на Володимиру й залишили без нічого.

"За місяць до кінця реабілітації, я уклав договір з юристами, щоб вони відстоювали мої інтереси і домагалися матеріальної компенсації. Юристи відомої в Польщі компанії VotumS.А побачили, що справа варта і, що вони можуть заробити на цьому процесі чималі гроші, пообіцяли "золоті гори", підписали договір", – розповів Володимир Єременко.

заробітчани
заробітчани

Пізніше його перевезли до Кракова, де він повинен був проходити реабілітацію вже коштом юридичної компанії, але буквально за тиждень до закінчення реабілітації Володимиру зателефонував помічник юриста і сказав, що його роботодавець нібито зник і на нього завели кримінальну справу.

Закінчилася історія тим, що юридична фірма запропонувала Володимиру своїм коштом лікуватися вже в Україні. Покалічений працівник полякам став не потрібен. Лише під натиском консульства фірма Votum S. А. фірма, де працював чоловік, таки змогла купити квиток в Україну заробітчанину. В аеропорт українця везли з Варшави в таксі для інвалідів, абсолютно не пристосованому для перевезення людей на візку.

Нагадаємо, що дорога в уламках та крові: заробітчани загинули, повертаючись додому, моторошні кадри.

Як повідомляв "Знай.ua", вийшла винести сміття і не повернулася: трагедія з заробітчанкою вразила Італію, дитина досі чекає на маму.

Також "Знай.ua" писав, що заробітчанка стала найкращою в Португалії: "За день 30-40 чоловіків, ціна 7 євро".