В Національній поліції розповіли, що в цілому по країні участь у масових заходах з нагоди святкування Великодня взяли близько 7 млн громадян, про що повідомляє Хвиля.

У повідомленні говориться, що безпеку громадян охороняли понад 20 тис. поліцейських. У поліції також зазначили, що нічні та ранкові богослужіння в Україні пройшли без пригод. Як стало відомо, найчисленніші заходи і богослужіння відбулися у Львівській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях.

Поліція

Крім цього, порядок у населених пунктах охороняли близько 6 тис. поліцейських, а для підвищення контролю безпеки транспортного руху на період святкування було залучено понад 1,5 тис. автомобільних патрулів. Чергування несли також додаткові вибухотехнічні групи і кінологи, які оглянули культові споруди і виїжджали за повідомленнями про замінування.

Зокрема, 28 квітня в Харківській області в поліцію подзвонив невідомий чоловік і заявив, що в церкві при освяченні паски він залишив гранату. Зараз за даним фактом проводиться перевірка.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Поліція

Російські правоохоронці повідомили, що в країні-агресорі у святкуванні Великодня взяли участь 4,3 млн віруючих: "В ніч на 28 квітня понад 4,3 млн чоловік взяли участь у святкуванні Великодня більш ніж 7,4 тис. населених пунктах по всій Росії. У православних церквах, храмах і монастирях відбулося близько 12 тис. урочистих богослужінь, літургій та хресних ходів".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що активісти міжнародних організацій Відкриті клітки України за день до Великодня провели акцію-перформанс на тему жорстокої реальності птахофабрик та виробництва яєць.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в Україні на цьому робочому тижні (29 квітня - 3 травня) триватимуть дощі, місцями - з грозами. Температура вдень сягатиме 24 градусів тепла.

Також "Знай.uа" писав, що з причини численних вихідних Уляна Супрун вирішила в своїх кращих традиціях дати українцям кілька цінних порад на своїй сторінці в Facebook.