У аеропорту "Бориспіль" прогримів гучний скандал, пов'язаний із Кримом - поліція відкрила кримінальне провадження та з'ясовує усі обставини.

Аеропорт Бориспіль

Про це повідомили у прес-службі столичної поліції.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика із зображенням мапи України без Криму в приміщенні аеропорту "Бориспіль" в Київській області.

Відзначається, що 29 квітня, до поліції звернувся один з пасажирів аеропорту "Бориспіль" і повідомив, що у приміщенні аеропорту транслюють відеоролик, в якому Україна відображена без АР Крим.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"За цим фактом слідчим відділом відділення аеропорту "Бориспіль" було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ", - кажуть в поліції.

Наразі правоохоронці документують факт розповсюдження незаконного відеоконтенту та опитують працівників аеропорту, встановлюють осіб, які монтували та надали ролик для розміщення.

поліція
поліція

Попередньо встановлено, що лист з пропозицією розміщення відеоконтенту надійшов до підприємства з Міністерства інформаційної політики.

Наразі слідчі встановлюють обставини події, проводять першочергові слідчі дій. Поліцейські збирають доказову базу для оголошення підозри особам, які замовили та створили відеопродукт.

Нагадаємо, будівельники, що працюють на спорудженні залізничної частини Кримського мосту, поклали вже 22 кілометри рейок із 38 на незаконно зведеної Росією споруди.

Кримський міст
Кримський міст

Бригади робітників рухаються назустріч одна одній з боку півострова і Кубані, працюючи цілодобово і без вихідних. Про це повідомляє видання "Обозреватель", посилаючись на інфоормацію підконтрольного окупаційній владі інфоцентру "Кримський міст".

Як повідомляв раніше Знай.ua, російський сторожовий корабель "Сметливий" зайшов в окупований Севастополь, випускаючи в небо величезний стовп диму.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розкрили подальші плани глави держави-окупанта Володимира Путіна, який запустив "марафон щедрості" на окупованому Донбасі видачею населенню російських паспортів.