З липня місяця послуги з оформлення закордонного паспорта і ID-карти стануть дорожчими для українців. Однак громадяни мають змогу ще отримати документ за старими цінами.

Що потрібно зробити, щоб оформити біометрику

Спеціалісти запевняють, що зараз, аби оформити закордонний паспорт, не потрібно попередньо записуватися в електронну чергу, ажіотажу такого вже немає, а в режимі живої черги все відбувається досить швидко.

Людей, бажаючих оформити закордонний паспорт, стало в два рази менше, ніж у 2018 році.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Підвищення ціни вдарить по кишені

Якщо ви ще не встигли оформити закордонний паспорт, краще поквапитися. 24 квітня Кабмін затвердив нові ціни на адміністративні послуги при оформленні ID-карти і закордонного паспорта. Зміни вступлять в силу 1 липня. У середньому ціни зросли більш ніж на 100 грн. Так, за оформлення ID-карти доведеться заплатити 345 грн. Якщо ж паспорт потрібен терміново, ця послуга обійдеться в 471 грн. Зазначимо, що за старими цінами такі документи коштували 279 366 грн. відповідно.

Що стосується закордонного паспорта, то тепер з умовою, що його будуть оформляти до 20 робочих днів, доведеться заплатити 682 грн. (раніше 557,32 грн.). Закордонний паспорт, оформлений в стислі терміни - від семи до трьох робочих днів, обійдеться в 1034 грн. (раніше 810,32 грн.).

Які документи потрібні

Умови оформлення закордонного біометричного паспорта в україні дуже спростили. Все, що вам потрібно, це паспорт громадянина України внутрішній, закордонний паспорт (якщо є оформлений раніше) та ідентифікаційний код.

Нагадаємо, українцям пояснили, як дізнатися, яку пенсію вони отримають.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, Європарламент вніс зміни щодо видачі віз для відвідування шенгенської зони. Нові правила стосують громадян третіх країн.

Також портал Знай.ua писав, що українцям масово відмовляють у в'їзді до країн Євросоюзу. Стало відомо, у чому причина.