З середи, 1 травня, в Україні запрацював новий формат документа, який підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану.

Тепер інформація буде зберігатися у форматі радіомітки. Про це повідомляє прес-служба головного сервісного центру МВС України, передає Хвиля.

"Формат документа, що підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану, буде оновлено. З 1 травня 2019 року паперовий бланк протоколу буде видаватися суб'єктами здійснення ВТК в комплекті з самоклейкою міткою радіочастотної ідентифікації. Згідно з пунктом 30.2 Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу зобов'язаний закріпити підпис у правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішньої сторони", — розповіли в прес-службі.

Наголошується, що дане нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів ВТК і полегшить роботу контролюючим органам.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Зміни у порядку проведення ОТК затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 року № 46, яку було опубліковано 7 лютого 2019 року та яка набирає чинності через три місяці з моменту опублікування.

Так, якщо власник автомобіля, що підлягає обов'язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ВТК до набрання чинності ПКМУ від 23 січня 2019 року № 46, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення терміну його дії.

Нагадаємо, що тих, хто не встиг розмитнити авто згідно з чинним законом, будуть штрафувати, а якщо після штрафів транспортний засіб не отримає український номер, його взагалі можуть конфіскувати.

Як повідомляв портал Знай.uа, власники євроблях готуються влаштувати масові акції протесту в Києві - вони вимагають продовжити перехідний період і переглянути формулу розрахунку вартості розмитнення авто на іноземних номерах.

Також портал Знай.uа писав, що нові правила зобов'язують власників ТЗ наклеїти мітку радіочастотної ідентифікації про проходження обов'язкового техогляду, а водіям, при зупинці поліцейськими, дати можливість зчитувати з неї інформацію.