Данило Гетманцев, який є радником новообраного президента Володимира Зеленського, розповів, що влада намагалася підкупити українців індексацією пенсій.

Однак, це спровокувало дефіцит пенсійного фонду і фонду соціального страхування.

Радник Володимира Зеленського

Передає Хвиля.

"Індексація пенсій сильно ускладнила проблему недофінансування соціальних фондів. Я не кажу, що не треба індексувати пенсії, дуже треба, але не "під вибори". Тепер є колосальний дефіцит Пенсійного фонду, дефіцит Фонду соціального страхування. Ось у мене в серпні народився син, а декретні ми отримали в березні", — відзначає Гетманцев.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За його словами, перед виборами змінили перерозподіл ЄСВ і з Фонду соціального страхування перенесли частину відрахувань на виплати пенсій.

"І за рахунок цього тепер за три місяці повинні за лікарняні, декретні… 1,6 мільярда заборгованість Фонду соціального страхування перед підприємствами (компенсація лікарняних, декретних тощо). Хіба що інвалідам платять вчасно, тому що це дуже організована група, що якщо що не так, відразу приходить до Реви розбиратися", — додає радник Зеленського.

Данило Гетманцев

"В цілому ці фонди знаходяться в жалюгідному стані і говорити, що завтра ми перейдемо на дворівневу пенсійну систему, на реальне пенсійне страхування — не доводиться, але ми чітко усвідомлюємо, що ми повинні це зробити протягом 5 років", - додав Гетманцев.

Варто нагадати, що Палата представників конгресу США на відкритих слуханнях озвучила цілі та завдання перед новообраним президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє посольство України в США в соцмережах

Нагадаємо, Зеленський може розібратися з Ахметовим та іншими олігархами цікавим способом

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Зеленського призвали "попрощатися" з Радою

Також "Знай.ua" писав про те, що Богдан назвав майбутніх чиновників Зеленського