Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав документи державному реєстратору на ліквідацію ПАТ «Західінкомбанк» як юридичної особи.

Передає Хвиля.

Фонд гарантування повідомив про те, що вкладники банку отримали всі гарантовані виплати.

За станом на 1 квітня 2019 року в реєстрі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) знаходилося приблизно 77 банків-учасників. Ліквідація загрожувала 88 банкам.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Загальна сума грошей, яку отримали вкладники банку склала близько 89 мільярдів гривень.

Тимчасову адміністрацію в «Західінкомбанку» ввели в травні 2014 року, в липні того ж року банк почали ліквідовувати. Відзначається, що банк був пов'язаний з Арсеном Іванющенко — сином Юрія Іванющенко на прізвисько "Юра Єнакієвський". Він був близький до оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Варто нагадати, що В Україні шахраї почали використовувати нову схему, де звертаються від імені ПриватБанка. Про це повідомляє представник банку на своїй сторінці у Facebook Олег Серга.

Українцям на телефон надходить повідомлення нібито від Приватбанку про те, що вони мають шанс взяти участь у програмі "розвитку населення" та отримати 10 тисяч гривень. Однак це є шахрайством і клієнти банку насправді можуть лише позбутися своїх коштів.

"Подібну рекламу або повідомлення розміщують шахраї, які крадуть дані ваших карт. Не дайте їм жодного шансу", – пише співробітник банку.

Олег Серга пояснив, що державний ПриватБанк не проводить ніяких вікторин, опитувань та розіграшів з грошовими призами. Про подібні акції інформацію розміщують лише шахраї, які хочуть вкрасти дані банківської картки і заволодіти коштами наївних українців.

Такое впечатление, что эти фейки пишут китайцы с Али) Еще раз хочу напомнить, ПриватБанк не проводит никаких викторин,...

Geplaatst door Олег Серга op Donderdag 2 mei 2019

Нагадаємо, ПриватБанк потопає в боргах, сума досягла 210 млрд грн.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Дубинський розкрив правду про державний Приватбанк

Також Знай.ua" писав про те, що ПриватБанк і Монобанк поставили українця в глухий кут