Верховна Рада України може продовжити пільговий період ввезення автомобілів на "єврономерах" ще на півроку.

З такою пропозицією виступили автори законопроекту, внесеного до Верховної Ради 26 квітня поточного року.

євробляхи
євробляхи

Повідомляється, що проект Закону передбачає поправки до Митного кодексу та Закону №02612.

Період, під час якого авто можна буде розмитнити за пільговим тарифом, планують збільшити ще на 180 днів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

євробляхи
євробляхи

Раніше ми писали, що українці, які до кінця травня не встигли отримати українські номери, не зможуть користуватися "євробляхами". У противному випадку їм не уникнути санкцій, і вони будуть дуже жорсткі.

Так, відповідно до чинного митного законодавства, за користування автомобілем з іноземною реєстрацією, після того як дозволений термін минув (30 діб), власник повинен сплатити штраф у розмірі 8,5 тисяч гривень. І Ви будете повинні не кататися з квитанцією про сплату 8,5 тис. грн., а вивезти авто.

До речі, цю цифру практично у всіх випадках розмитнення також включили в загальну суму. Якщо протягом року поліція зловить водія на євробляхі, другий штраф складе вдвічі більше - 17 тисяч гривень.

євробляхи
євробляхи

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", штраф за порушення "транзиту" 8 500 грн. може бути скасований, якщо "добровільний внесок" 8 500 грн. сплачено навіть після накладення штрафу.

Зокрема, експерти дійшли такого висновку, переглядаючи рішення одного із столичних судів.

Варто зазначити, що митниця прийняла спеціальну постанову від 29 серпня 2019 року про накладення грошового штрафу в розмірі 8500 осіб у разі порушення стоків перебування автомобіля на території України в режимі "транзит", як це передбачається статтею 470 Митного Кодексу.

євробляхи
євробляхи

Також портал "Знай.uа" писав, що з 24 травня вступають в силу нові правила розмитнення автомобілів на єврономерах, після чого поліція зможе штрафувати тих, хто їздить по дорогах країни без відповідних документів та українських номерних знаків. З цієї причини евробляхеры готуються до нової хвилі протестів, однією з вимог яких є продовження перехідного пільгового періоду.