Американські вчені з'ясували, в який час доби кава приносить максимальну користь організму людини.

Про це повідомляють ЗМІ.

У результаті масштабних досліджень вченим вдалося прийти до висновку, що найкраще вживати напій з 9:30 до 11:30 ранку.

Виявилось, що саме у цей час напій бодрості не лише вас розбудить, але й принесе користь для організму. При цьому найпродуктивнішим часом для ранкового напою є 10:30 ранку.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

У свою чергу керівник дослідження розповів, що вживати каву необхідно після того, як в організмі людини буде подоланий пікова межа кортизолу. Максимальний вміст цієї речовини спостерігається відразу ж після пробудження. Після цього вміст стресового гормону може підвищуватись та досягати піку у період між 8 і 9 годинами ранку.

Автори дослідження розповіли, що кофеїн, який вживається з 9:30 до 11:30 ранку, коли рівень кортизолу знижується, стимулює подальше вироблення цього гормону. В наслідок чого, продовжується відчуття бадьорості та енергійності.

"Чому кава корисна саме в цей період, а не відразу після пробудження? У момент, коли рівень кортизолу в крові високий, чутливість до кофеїну притупляється, і з часом це може призвести до розвитку толерантності до кофеїну. Організм просто звикне і перестане реагувати на каву", - зазначив професор Стівен Міллер.

Крім того дослідники відзначають, що рівень гормону переживає відразу кілька спалахів і спадів протягом дня, тому кава буде доречна ще у період з 13:30 до 17:00, запевняють дослідники.

Нагадаємо, популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський розповів, як вціліти, якщо додому хтось прийшов весь у температурі і соплях.

Як повідомляв "Знай.ua", в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка у своїх щоденних блогах в соцмережах дає поради українцям, написала кілька рекомендацій про вживання вітамінів.

Також "Знай.ua" писав, що буквально нещодавно з'ясувалося, що часник є вкрай небезпечним для жіночого здоров'я. Це стосується тих випадків, коли він знаходиться безпосередньо в піхві.

Зеленський повинен виправдати очікування людей - посадити у в'язницю корупціонерів. Пальчевський