Фахівці довели, що петрушка — це не тільки смачно, але ще й дуже корисно. Петрушка — рослина з корисними листям, насінням і коренем. Набір вітамінів, який містить петрушка, унікальний і корисний для організму. Повідомляє Clutch.

Петрушка — низькокалорійний продукт. Всього 45 ккал містяться в 100 р.

Для хорошого зору

За зміцнення зору в петрушці відповідають такі мікроелементи:

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще
  • антиоксиданти, які захищають клітини від дії окисного стресу;
  • вітамін А, важливий для правильного бачення, дозволяє адаптуватися в темряві;
  • вітамін С — знижує ризик розвитку старечої катаракти;

Сік петрушки з морквою допомагає впоратися з очними проблемами.

Для міцного серця

У листі петрушки близько 554 мг калію на 100 г, що дозволяє петрушці збільшувати виведення натрію через нирки і знижувати артеріальний тиск.

Крім цього, даний вид зелені є одним з кращих джерел поживних речовин з антиоксидантною дією: вітамін С, А, Е, марганець, цинк, мідь і флавоноїди.

Для красивої шкіри

У 100 г петрушки міститься 133 мг вітаміну С, який стимулює вироблення колагену, необхідного для пружності і еластичності шкіри. При наявності дефіциту цієї речовини, шкіра стає в'ялою, швидко старіє і втрачає приємний вигляд.

Проте, шкоди петрушка може принести людям з сечокам'яною хворобою, а також при проблемах із сечовим міхуром і нирками. Не рекомендується захоплюватися петрушкою під час вагітності, оскільки вона стимулює матку, що може призвести до викидня або передчасних пологів.

Не варто змішувати петрушку з майонезом, так як в такому стані вона може виділяти нітрити. При вживанні зелені у великих кількостях можуть виникнути болі і судоми в м'язах, а також головний біль і нудота.

Нагадаємо, експерти назвали несподівану користь куркуми, але є й нюанси. Ця рослина використовується в якості спеції, барвника, медичного препарату. Вона володіє масою цілющих властивостей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вживання деяких продуктів допоможе зміцнити імунітет і як профілактика неприємного і небезпечного захворювання.

Також "Знай.uа" писав, рецепт натурального засобу для очищення судин. Склад цих ліків повністю натуральний, вони приносять величезну користь здоров'ю.