Популярна зелень, яку багато українців додають в супи і салати, виявилася небезпечною для здоров'я. Про це передає Clutch.

Фахівці стверджують, що петрушка, незважаючи на всі свої корисні властивості, може серйозно нашкодити організму. Як виявилося, в поєднанні з майонезом, сметаною або маслом ця зелень починає виділяти нітрати і стає отрутою. Тому вчені наполягають, що петрушку можна додавати у страву тільки перед подачею.

петрушка

Щоб не нашкодити організму, готову страву з петрушкою не можна залишати більше, ніж на півгодини.

Раніше повідомлялося, що польські вчені запропонували спосіб, як зробити сніданок шанувальників каші ще здоровішим.

У своїй статті для журналу Open Chemistry, дослідники запропонували додавати ягоди чорноплідної горобини у сніданки, щоб зробити їх не тільки ситнішими, але й кориснішими.

Ягоди чорноплідної горобини

Справа в тому, що натуральні джерела рослинної їжі, багаті антиоксидантами, можуть допомогти захистити організм від хвороб, а також підвищити фізичну і розумову працездатність.

Ягоди чорноплідної горобини

Крім того, ми повідомляли, що сполуки, що містяться в шишках хмелю, перешкоджають зростанню ракових клітин.

До такого висновку прийшли дослідники з Орегонського державного університету після обстеження двох важливих компонентів, що входять до складу Humulus Lupus, пише International Journal of Molecular Sciences.

Шишка хмелю

На відміну від ксантохумола (головного з'єднання), похідні сполуки не метаболізуються в фітоестрогени.

Фітоестрогени — це хімічні речовини рослинного походження, аналогічні жіночим статевим гормонам, які допомагають деяким типам пухлин рости і можуть викликати інші проблеми зі здоров'ям.

Нагадаємо, американські вчені успішно випробували новий метод лікування тропічної лихоманки у лабораторних умовах.

Раніше Знай.uа повідомляв, французькі фахівці розробили швидкий метод діагностики хвороб судин і серця.

Також Знай.uа писав, відомий педіатр доктор Комаровський заборонив давати дітям популярний десерт.