Популярна зелень, яку багато українців додають в супи і салати, виявилася небезпечною для здоров'я. Про це передає Clutch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці стверджують, що петрушка, незважаючи на всі свої корисні властивості, може серйозно нашкодити організму. Як виявилося, в поєднанні з майонезом, сметаною або маслом ця зелень починає виділяти нітрати і стає отрутою. Тому вчені наполягають, що петрушку можна додавати у страву тільки перед подачею.
Щоб не нашкодити організму, готову страву з петрушкою не можна залишати більше, ніж на півгодини.
Раніше повідомлялося, що польські вчені запропонували спосіб, як зробити сніданок шанувальників каші ще здоровішим.
У своїй статті для журналу
Справа в тому, що натуральні джерела рослинної їжі, багаті антиоксидантами, можуть допомогти захистити організм від хвороб, а також підвищити фізичну і розумову працездатність.
Крім того, ми повідомляли, що сполуки, що містяться в шишках хмелю, перешкоджають зростанню ракових клітин.
До такого висновку прийшли дослідники з Орегонського державного університету після обстеження двох важливих компонентів, що входять до складу Humulus Lupus, пише International Journal of Molecular Sciences.
На відміну від ксантохумола (головного з'єднання), похідні сполуки не метаболізуються в фітоестрогени.
Фітоестрогени — це хімічні речовини рослинного походження, аналогічні жіночим статевим гормонам, які допомагають деяким типам пухлин рости і можуть викликати інші проблеми зі здоров'ям.
Нагадаємо, американські вчені успішно випробували новий метод лікування тропічної лихоманки у лабораторних умовах.
Раніше Знай.uа повідомляв, французькі фахівці розробили швидкий метод діагностики хвороб судин і серця.
Також Знай.uа писав, відомий педіатр доктор Комаровський заборонив давати дітям популярний десерт.