Завдяки здешевленню газу на спотовому ринку в ЄС, очікується, що тарифи на газ для населення будуть адаптовані. Планується досягнути імпортного паритету вже в поточному році. Такий прогноз розмістили в Інфляційному звіті Національного банку України. Центробанк очікує введення ринкових цін вже в поточному 2019 році.

У звіті наголошується, що це дасть чудову можливість запровадити механізми ринкового ціноутворення на газ для населення. І відбудеться це вже в короткостроковій перспективі.

"Внутрішні тарифи на газ для населення досягнуть імпортного паритету вже в 2019 році і в подальшому будуть визначатися насамперед динамікою світових цін та обмінних курсом гривні", - йдеться в документі.

Нацбанк також переглянув прогноз підвищення адміністративно регульованих цін у 2020-2021 роках до 9,9% і 9,7% відповідно (з 11,1% і 10,3% у попередньому прогнозі). У зв'язку з низькими світовими цінами на газ в гривневому еквіваленті. Їх планують визначати внутрішні тарифи на газ для населення і цілком залежні від них централізоване опалення та гаряче водопостачання.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Судячи із прогнозів НБУ, в поточному році адміністративні ціни зростуть на 13,9%.

Варто зазначити, що з травня 2019 українці переходитимуть на нові комунальні правила. За новою редакцією закону про житлово-комунальні послуги, громадяни повинні підписати один з трьох запропонованих договорів з поставищиками послуг. Мешканці матимуть право вибору серед базових послуг, крім енергетичних: з постачання та розподілу природного газу, постачання і розподілу електричної енергії.

Нагадаємо, інститут керуючого, оновлені платіжки і пеня: як новий "комунальний" закон змінить життя українців.

Як повідомляв Знай.uа сума оплат по комуналці побила рекорд: такого в історії України ще не було.

Також портал Знай.uа інформував, що пеня за комуналку: коли чекати "чорних" платіжок.