У понеділок, 6 травня, майже по всій території України буде дощова або хмарна погода. При цьому опади оминуть тільки південні і деякі східні регіони. Незважаючи на дощі, майже у всіх областях країни очікується тепло.

Так, стовпчики термометрів перевищать позначку в 20 градусів тепла. В той же час досить прохолодною погода буде на Західній Україні. Про це йдеться в повідомленні українського Гідрометцентру.

Найхолодніше буде на Поліссі, Прикарпатті, Буковині, а також – у Львівській та Тернопільській областях. Там температура повітря не підніметься вище +10 ... +12 градусів.

У Донецькій, Луганській і Харківській областях буде дуже тепла погода. Там повітря прогріється до +22 ... +24 градусів. Вітер буде південний, 5-10 метрів на секунду.

У Києві в понеділок, незважаючи на тривалий дощ, теж буде досить тепло – +17 ... +19 градусів.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Народний прогноз погоди в Україні на 6 травня

У цей день відзначається день пам'яті великомученика Георгія Побідоносця. У народі його називали Єгорій Весняний, і пов'язано це було з приходом весни. За народним повір'ям, Єгорій Весняний володіє чарівними ключами, котрими відмикає весняну землю і випускає росу, від чого розпочинається бурхливий ріст трав. У цей час прилітають ластівки: «Ластівка прилетіла, скоро грім загримить».

Нагадаємо, що з 11 по 17 травня очікуються магнітні бурі. Потрібно бути акуратним і прислухатися до потреб свого організму. Будуть спостерігатися: загальне нездужання, проблеми з імунною, зоровою, дихальною і серцево-судинною системами.

Як повідомляв портал Знай.uа, циклон "Фанні" сколихнув східне узбережжя Індії. Супроводжується сильними дощами і потужними поривами вітру до 200 метрів на секунду, які зносять все на своєму шляху.

Також портал Знай.uа писав, що у вівторок, 7 травня, дощі знову повернуться до України. На заході температура повітря знизиться, і буде триматися на рівні 11-13 градусів. Очікується похолодання і в центральній частині - 15-19 градусів. В північних і південних регіонах термометр покаже від 17 до 20 градусів, а на сході - 21-24.