Щоб змусити українців сплатити борги по комуналці деякі комунальні служби вдаються до дуже дивних способів. На Донеччині злісних неплатниів за комунальні послуги вирішили покарати по-своєму: від телефонних дзвінків з попередженнями про відключення, письмових повідомлень до звернень до суду та візиту колекторів.

Про це повідомляє "Орбіта".

Після винесення судових рішень починається активна співпраця з органами юстиції, спрямована на пошук майна боржників для подальшого опису та реалізації з молотка. Про це йшла мова в ході апаратної наради в Покровському виконкомі минулої п'ятниці, 3 травня.

платіжки

За словами директора КП "Центр єдиного замовника", керівника Єдиного розрахункового центру Юлії Диндимарченко, у 2019 році у комунальних служб з'явився додатковий важіль для більш швидкого виконання судових постанов – отримано доступ до відкритого державного реєстру рухомого майна українців.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Громадян попереджають, що за несплату боргів, вони можуть залишитись без майна, наприклад, без автівки.

компослуги

"Ми співпрацюємо з виконавчою службою Покровського управління юстиції. За минулий тиждень виконавчою службою винесено три постанови про розшук транспортних засобів боржників за комунальні послуги для їх вилучення і подальшої реалізації", – повідомила Юлія Диндимарченко.

Нагадаємо, українців попередили про зміну тарифів на комунальні послуги.

Як повідомляв портал Знай.ua, кому з українців відмовлять в субсидії та чому.

Також Знай.ua писав про те, що в липні на прожитковий мінімум в нашій країні очікує підвищення – розмір мінімальної пенсії виросте на 65 гривень (з 1497 до 1564 гривень), а максимальної на 650 гривень (з 14,97 до 15,64 тис. гривень), що зазначено в прийнятому бюджеті Пенсійного фонду.