Чинний український президент Петро Порошенко доручив міністру оборони України Степану Полтораку підвищити виплату грошового утримання військовослужбовцям першої лінії операції об'єднаних сил (ООС) на 5 тис. гривень, про що пише Хвиля.

Українські військові

У понеділок під час проведення зустрічі з українськими військовими Донецької області Петро Порошенко зазначив: «Я прийняв рішення, що ми робимо подальше збільшення виплат грошового утримання бійцям підрозділів, які знаходяться на першій лінії операції об'єднаних сил… Доручаю прийняти рішення (міністру оборони С. Полтараку) про збільшення виплати на 5 тисяч гривень — до суми 17 тисяч».

Варто відзначити, що на початку березня цього року Степан Полторак вже видавав наказ про збільшення доплат до грошового забезпечення українським військовим, які знаходяться в зоні проведення ООС. Ці виплати почали видавати з 1 квітня. Так українські військові, які знаходяться на першій лінії зіткнення, отримали доплату 2000 гривень (сума склала 12 тис. гривень); на другій лінії зіткнення - 1000 гривень (сума склала 5500 гривень).

Українські військові

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українців вразив несподіваний вчинок окупанта на Донбасі. Як стало відомо, бойовик добровільно здався українським правоохоронцям у місті Бахмут і зараз дає свідчення. Повідомляється, що у бандитських угрупуваннях чоловік брав участь з 2014 року у віці 22 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа": міністр оборони Степан Полторак відреагував на слова Ігоря Коломойського, який назвав бойові дії на Донбасі "громадянською війною". Він розповів, що не збирається давати оцінку словами Коломойського, адже "від початку агресії Росії проти України він дуже багато допомагав Збройним силам".

Також "Знай.uа" писав, що українців обурив жахливий випадок, який стався 3 травня в Хмельницькій області. Як стало відомо, водій маршрутки, яка їхала за маршрутом "Старокостянтинів — Кам'янець-Подільський", відмовився перевозити ветерана АТО Олександра Дармороса.