У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті апостола від 70-ти Марка Олександрійського, євангеліста, єпископа. Інші назви свята: «Марк», «Марков день», «Пташине голодування», «Бабине свято», «Станіслав». Ключником Святого Марка в народі прозвали за те, що, за повір'ям, він володіє ключами від дощів. Вважалося, що з цього дня на небі з'являється веселка.

Народні прикмети на 8 травня

Марку потрібно помолитися, щоб не було посухи, щоб пройшли дощі проросли рослини. Часто навіть раніше дивилися в небо і говорили приповідку про три дощі, які дають три роки врожаю. Також Марку моляться, щоб дав здоров'я, любові, мир подружжю, про покровительство сімейному вогнищу.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

День вважається магічним, відмінно підходить для ворожінь і для чаклунства. Сьогодні відмінно пройдуть поїздки, подорожі, відрядження, все, що пов'язано з довгою дорогою. Краще почати в цей день нові справи. Щоб почали водитися гроші і щоб їх було дійсно багато, потрібно на Марка ні в чому не відмовляти собі, купувати все, що подобається і зайвий раз не замислюватися про ціну. «Чим більше витратите - тим більше отримаєте» - говорили в народі.

Жінкам потрібно просушити зимові речі, ковдри, навести порядок в домі. Це вижене із нього злі сили, ворогів і нещастя. Ще потрібно провести особливий ритуал з кропивою. Нею потрібно обмести всі кути, найбільше уваги приділяючи вхідним дверям. Потім її заварюють і таким настоєм миють підлоги і лавки. Вважається, що її колючки впораються з негативною енергетикою. Якщо вам докучають неждані гості, то повісьте при вході над дверима букетик з кропиви. Також він очистить погані помисли тих, хто переступить поріг, і налаштує на позитив. В кінці потрібно розкласти на добу гілочки кропиви у всі кути. Їх потім слід спалити подалі від будинку.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.