Російські терористи у односторонньому порядку скасували режим припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на Facebook.

"За повідомленням української сторони СЦКК, о 10.00 8 травня від команди СММ ОБСЄ отримано повідомлення про припинення в односторонньому порядку російськими бойовиками на Сході України режиму припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення", - сказано у повідомленні.

У прес-центрі зазначають, що "через нахабне порушення Мінських домовленостей" російським бойовикам довелося припинити відновлення будівель, зруйнованих під час обстрілів. Цинічне відношення окупантів до мирних жителів Донбасу призвело до того, що довелося припинити роботи з відновлення житлових масивів у Мар'їнці та Красногорівці.

бойовики
бойовики

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

"І хоча даний факт у черговий раз свідчить про цілеспрямовані дії окупантів щодо подальшого загострення соціальної напруженості в регіоні і загострення збройного конфлікту в цілому, українська сторона не припинить відновлювати інфраструктуру регіону, а гуманітарна обстановка у районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил", - заявили в ООС.

Боєць АТО
Боєць АТО

Нагадаємо, у понеділок, 6 травня, в Україні вперше відзначається День піхоти. Свято встановлено указом Президента України від 19 квітня 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв, генерал-лейтенант Сергій Наїв більше не буде очолювати Операцію об'єднаних сил на Донбасі. Замість нього командувати українськими військовими, які захищають Батьківщину на Сході від окупанта, буде Олександр Сірський.

Також Знай.иа писав, український військовий загинув під обстрілом українських позицій російськими "Градами" влітку 2014 року. У п'ятницю, 3 травня, йому посмертно присвоїли звання Героя України. Генерал-майор Ігор Момот за героїзм і мужність був нагороджений, хоча й посмертно, найвищого звання героя України. Золоту зірку чинний президент України Петро Порошенко вручив його доньці під час перебування у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені Ігоря Момота.