8 травня в День пам'яті і примирення у Києві відбувся марш матерів, дружин і учасників військового конфлікту України з Росією на Донбасі. Учасники пройшли з портретами по Хрещатику, майдану Незалежності, по вулиці Трьохсвятительській до Михайлівській площі та поклали квіти до Стіни пам'яті. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Я не хочу, щоб мою землю хтось топтав. Це моя рідна земля. Мої діти повинні зростати у вільній Україні», – зі сльозами на очах згадала одна з матерів слова сина.

Ще одна мама загиблого воїна пояснила, що її син пішов воювати, щоб окупанти не прийшли захоплювати всю Україну.

«Ми йдемо туди, щоб війна не прийшла сюди». Знаєте, я цей день згадую тому, що мій дід загинув у Другій світовій війні, похований у Польщі. Ніколи не думала, що може бути зовсім інше значення цього дня», – розповіла жінка.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Варто відзначити, що за офіційними даними, з початку бойових дій на Донбасі загинуло 2973 українських військових. Українці зі сльозами вшанували вбитих українських героїв, які захищали мир і незалежність України від російських терористів.

«Не можливо дивитися без сліз. Особливо останні кадри», «Це вам не 9 травня на Червоній площі під горілочку з «георгіївськими стрічками». Слава Україні!», «Дуже боляче, тут справжня Україна, в сльозах, але горда і незалежна», «Сиджу і плачу… Будь проклятий той, за кого загинуло стільки людей», — написали люди в коментарях.

Нагадаємо, що новообраний президент України Володимир Зеленський 9 травня у мережі опублікував зворушливий пост, присвячений Дню перемоги над нацизмом.

Як повідомляв портал Знай.uа, телеведучий і гуморист Сергій Притула поділився з шанувальниками зворушливою історією про свого дідуся, який воював на фронтах Другої світової війни.

Також портал Знай.uа писав, що вранці 9 травня сотні людей зібралися на майдані Перемоги у Житомирі, щоб вшанувати пам'ять жертв воєн. Деякі йшли з портретами своїх молодих земляків, які загинули у війні з окупантами на Донбасі.