9 травня в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Заходи та акції приурочені цьому дню проходили по всій Україні. У Вінниці до 74-го Дня Перемоги організували святковий концерт. Величезна черга вінничан зібралася за безкоштовною "солдатською кашею" та чаєм.

Таку акцію організували рятувальники, пишуть місцеві ЗМІ.

Рекордна черга за безкоштовною гречкою розтягнулась на десятки метрів. До 2-х польових кухонь столи сотні людей різного віку.

"Це чергове Зубожіння? Навіщо так принижувати людей у Вінниці, які за дармову кашу готові стояти в черзі до неба? Чим ми тоді кращі за росіян, які роздають їжу на різних святах і фестивалях? Добре, що хоч з лопати не годували? А 100 "фронтових" грам пили з рукава? – поцікавилися українці

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пригощати "солдатською кашею" - традиційна акція на День перемоги 9 травня у Вінниці. Кошти на продукти виділили з місцевого бюджету.

"Щоб пригостити людей знадобилось 30 кілограмів гречаної крупи, 10 кілограмів моркви, 10 кілограмів цибулі, 1 кілограм солі іще 20 буханок хліба. Усі продукти купувалися коштом міської ради. Готували кашу кілька годин", - розповів начальник інженерної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення головного управління ДСНС Віталій Яремушко.

Зазначимо, що 9 травня в Україні - це державне свято. Спочатку в 1945 році встановили День перемоги, як перемогу Радянського Союзу проти німецько-фашистських загарбників у Другій світовій війні. Така назва була і в Україні до 2015 року. Але в рамках закону про декомунізацію її перейменували в квітні 2015 року. Новий зміст полягає в переосмисленні подій Другої світової війни і руйнування міфів про історії, які залишилися з часів Радянського Союзу, тепер вшановують пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслюють солідарність і бойове братерство всіх Об'єднаних Націй: держав і бездержавних народів, наприклад, українців і євреїв.

Нагадаємо, що Зеленський на День перемоги 9 травня подякував найважливішій людині: шкода, що ми рідко згадуємо.

Як повідомляв портал Знай.ua, жителі Києва лютують через Онуфрія, "зрадники України".

Також Знай.ua писав про те, що 8 травня – День пам'яті та примирення, день капітуляції нацистської Німеччини.