Матері солдатів Збройних Сил України, які загинули, написали листа новообраному президенту Володимиру Зеленському. Вони просять його припинити війну на Донбасі.

Про це йдеться у відкритому листі, оприлюдненому до Дня матері.

"Ми прагнемо бачити Україну без війни…, Україну без горя, втрат і сліз… Країну, за майбутнє якої наші сини віддали найцінніше – своє життя. Україну, де своїх героїв пам’ятають та вшановують", - пишуть матері загиблих захисників України

Звернення станом на 12 травня підписали понад 200 осіб. Ініціатором такого звернення стала всеукраїнська громадська організація "Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО". До написання листа також долучилися декілька ветеранських організацій.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Зазначимо, що у 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри оприлюднені Україною факти і докази.

Донбас
Донбас

Радник новообраного президента України Зеленського з військових питань Іван Апаршин у свою чергу заявив, що новообраний слуга народу Володимир Зеленський дотримується збереження державного курсу щодо війни з Російською Федерацією.

Нагадаємо, що у Зеленського є відповідь щодо "договорняків" у Верховній Раді: "Ціна дуже висока".

Як повідомляв "Знай.uа", радник новообраного президента Володимира Зеленського Андрій Богдан розповів, коли новий глава держави визначиться з посадами.

Також "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.