Затримка кораблів у Керченській протоці, штучно створена агресією Росії в Азовському морі, порівняно з березнем, зросла більше ніж на 50%.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова наглядової ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко.

українські кораблі в Керченській протоці
українські кораблі в Керченській протоці

Експерт послався на дані Моніторингової групи "Майдану закордонних справ" та "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зокрема, за даними моніторингу, безпосередньо в морі затримань і зупинок судів немає з жовтня 2018 року. У той же час, на вході в Азовське море, станом на 1 травня 2019 року, сильно збільшилася тривалість затримки суден, що прямують у напрямку Маріуполя і Бердянська і назад.

"У березні було в середньому 25,3 години, у квітні збільшилася в 1,58 рази і становить 40,1 години, тобто зростання на 58,5%", - уточняет Клименко.

При цьому на виході з Азовського моря спостерігається хоч і незначне, але зменшення тривалості затримки суден (якщо в березні вона в середньому становила 33,7 годин, то вже у квітні - 24,4 години).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме заявив, що Росія повинна повернути прибалтійській країні 5,2% території. Март Хельм також нагадав про окупацію Росією Криму, Донбасу і частин Грузії. Про це повідомляє портал Естонського телебачення і радіо ERR.

У четвер, 9 травня, на прес-конференції за підсумками засідання уряду, журналісти нагадали Хельм про те, що французький політик Марін Ле Пен, яка запланувала поїздку до Естонії, визнає Крим частиною Росії.

Нагадаємо, в Україні пройшли випробування новітньої суперзброї: жодної запчастини від агресора.

Як повідомляв Знай.uа США поставили перед Зеленським майже нездійсненні завдання: що вимагають від слуги народу.

Знай.uа писав, жахливий смерч раптово "напав" на українця в полі: відео.