Світовий банк стверджує, що у всіх країнах, що розвиваються, приплив грошей від трудових мігрантів набагато більше, ніж від прямих інвестицій. Не винятком стала і Україна.

Про це повідомляє "Сьогодні".

За словами спеціалістів, сьогодні відприв трудового населення за кордон набуває чималого розмаху.

Україна на 12-му місці в світі

Найбільші суми грошових переказів від приватних осіб минулого року отримали Індія (79 млрд доларів), далі йде Китай, (67 млрд), Мексика (36 млрд), Філіппіни (34 млрд) і Єгипет (29 млрд).

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На Батьківщину трудові мігранти переказали у 2018 році 14,39 млрд доларів.
Таким чином за сумою перезаних коштів Україна опинилась на 12 місці у списку з 241 держави.

За часткою в ВВП ми – в третій десятці

Однак Світовий банк відстежує і іншу статистику: відношення кількості переказаних до країни грошей з розміром її ВВП. За підсумками минулого року гроші, які зайшли до України як перекази від трудових мігрантів, в сумі становили 11,4% ВВП країни.

За цими показниками ми посіли 25-е місце серед інших країн.

Як збільшення зарплат в Україні може змінити ситуацію?

У Нацбанку повідомили, що в першому кварталі 2019 суми переказів коштів зменшились. Принаймні тих, які зроблені через системи переказу грошей.

"На тлі охолодження економіки ЄС і скорочення різниці в заробітних платах (в т. ч. завдяки стрімкому зростанню заробітних плат в Україні попередніми роками) інтенсивність трудової міграції знизиться, що також зумовить зниження темпів зростання переказів з-за кордону", – йдеться в інфляційному звіті за квітень.

Як підкреслили в НБУ, з роками перекази лише зменшуватимуться.


Тим часом, у Світовому банку прогнозують, що 2019 року грошові перекази до країн з низьким і середнім рівнем доходів зростуть ще більше – до 550 млрд доларів. І "трудові" гроші залишатимуться найбільшим джерелом фінансування цих країн.

Нагадаємо, Укрзалізниця потішила заробітчан. Запустили довгоочікувану послугу.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям назвали найбільш прибуткові професії, які точно не залишать вас без грошей.

Також Знай.ua писав про те, що у Польщі розпочались "чистки" серед заробітчан.