Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про те, як планується реформування системи фінансування української медичної науки. Відповідне відео з гучною заявою опублікували в Facebook.

"Це не буде фінансування самих інститутів, які роблять якусь науку (показує, що це слово в лапках – прим. ред.). Ми будемо дивитися на самі пропозиції", – сказала Супрун.

Так, вона заявила про те, що наукові інститути і зовсім можуть розформувати. Такі заяви викликали критику в суспільстві, в тому числі серед медичних працівників.

Супрун заявила, що фінансову підтримку отримають лише найкращі для того, щоб через 2-3 роки можна було опублікувати роботи з результатами.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Такі радикальні висловлювання викликали обурення у лікарів України. Коментар щодо заяви Супрун дав генеральний директор державної установи Інститут серця Борис Тодуров у своєму Facebook.

"Скільки презирства і хамства у цих словах по відношенню до українським ученим, які десятиліттями прославляли країну на міжнародному рівні. Ця недоук ставить нам в приклад Лінчевського! І сьогодні вже збирається розформовувати наукові інститути. Скільки ще будемо терпіти цю маячню, колеги?" – написав він.

Схожої думки дотримується також громадський активіст Віктор Сисоєнко.

"Хто не знав – при Моз є вчена рада, він ні разу не збирався і не засідав за каденцію Супрун. При цьому зміни в склад так і не внесли", – підкреслив він.

Вы только послушайте. Как санитарка рассуждает о науке. Сколько презрения и хамства в этих словах по отношению к...

Geplaatst door Борис Тодуров Официальная страница op Maandag 13 mei 2019

Нагадаємо, українці це роблять століттями, але Супрун навчила по-своєму.

Як повідомляв Знай. ua, що таке панічні атаки і як з ними боротися.

Знай. ua писав, Супрун розповіла про шкідливою харчовій добавці