Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла українцям, чому шкідлива сіль і що її надлишок в організмі може завдати людині серйозної шкоди. Відповідний пост чиновниця розмістила в Facebook.

Супрун пояснила, що щодня українці споживають величезна кількість солі. При цьому більшу частину, яка потрапляє в організм, навіть не помічають.

Міністр зазначає, що найбільше в світі вбиває людей не куріння або високий тиск, а неповноцінне харчування та багато солі. Денною нормою є 6 грамів солі, тобто чайна ложка. Зазвичай її перевищують у два рази.

Супрун дала кілька порад, як збалансувати свій раціон і зменшити кількість солоної їжі:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще
  • їсти домашню їжу, замість фаст-фуду;
  • їсти більше овочів і фруктів, надаючи пріоритет свіжим продуктам;
  • поступово привчати себе до зменшення кількості солі.

"Будьте уважні і не соліть страви двічі. Якщо під час приготування страви додаєте в неї солоні інгредієнти, можна не солити власне сама страва додатково. Це насамперед стосується домашніх соусів і консервації", - пояснила Супрун.

Раніше повідомлялося, що безліч фактів, думок і точок зору зникають з нашого поля зору, оскільки нерідко ми бачимо і читаємо тільки те, що знаходиться в нашій новинній стрічці, впевнена блогероминистр Уляна Супрун. Це говорить про те, що ми знаходимося в інформаційному бульбашці, подстроенным під наші погляди, інтереси і смаки.

Нагадаємо, Супрун вилила на голови українців чергову порцію цінних порад.

Як повідомляв Знай. ua, Супрун розповіла, чим замінити дорогий цибулю.

Знай. ua писав, що українці це роблять століттями, але Супрун навчила по-своєму.