Відомий український лікар Євген Комаровський пояснив батькам деякі нюанси про сон новонароджених дітей. Про це дитячий лікар написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Так, Комаровський розповів, що на форумі для батьків йому задали питання про те, чи може новонароджена дитина без особливої причини спати по 2-4 години.

"Новонароджений, планове кесареве, 9 днів. Не спить 2-4 години. Наскільки це нормально?" – запитали його.

У свою чергу Комаровський відповів, що подібний режим не є нормальним для новонародженої дитини і якщо вона так довго не спить, то її може що-небудь турбувати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"Не дуже нормально. Якщо новонароджена дитина не спить по дві години поспіль, у неї явні проблеми. Тобто її щось турбує. Або спекотно, або сухо, або багато одягу, попрілості, або подразнення під підгузником. Коротше кажучи, ви повинні шукати реальну причину, яка заважає дитині спати", - заявив Комаровський.

Також він додав, що малюки повинні спати практично постійно.

"Дитина в такому віці має спати, спати і ще раз спати. Прокинутися на 10-15 хвилин покричати, поїсти і знову спати. Не буває такого, щоб новонароджена дитина, яку нічого не хвилює, не спить по дві години", - сказав лікар.

Нагадаємо, у новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, як правильно загартовувати горло у дітей. Серед іншого, лікар радить подбати про вікна, щоб вони були безпечними для дитини в її кімнаті, а на підвіконні щоб нічого не стояло.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський розповів про те, симптомом чого може бути висип у дитини. Він закликав батьків звертати увагу на будь-які прояви висипу у дітей.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський, правила якого успішно використовують багато батьків по всій країні, розповів про кращий антибіотик. Він відповів на питання про те, який антибіотик краще всього застосовувати для боротьби з кишковими інфекціями.