З 1 травня в кожній області України буде діяти різна ціна на газ для населення. Таке рішення для АТ "Укртрансгаз" прийняла НКРЕКП, повідомляє прес-служба ГМ "Асоціації газового ринку України" ("АГРУ").

Як відомо, до цього нововведення ціна на газ була однією для споживачів у всіх регіонах країни.

"Тому що для всіх областей діяв однаковий загальний тариф на доставку газу, що складається з тарифу на транспортування для "Укртрансгазу" і тарифу на розподіл для операторів ГРМ", - пояснили в "АГРУ".

Варто уточнити, що різна вартість газу для регіонів обумовлена рішенням НКРЕКП ввести для дочірньої компанії "Нафтогаз України" (АТ "Укртрансгаз") тариф на транспортування газу, виходячи з замовленої потужності.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Він передбачає, що споживачі газу платитимуть за послуги з транспортування газу по газотранспортній системі фіксовану ставку в розмірі 157,19 грн. за тис куб. м (без ПДВ). Ця ставка є складовою кінцевої вартості газу для населення і діє для всіх областей України", - розповіли в Асоціації.

Також у прес-службі заявили, що "Укртрансгаз" вже направив постачальникам газу для населення нові угоди на транспортування газу.

Вартість природного газу в травні-2019

Вартість природного газу в червні-2019

Нагадаємо, що новий закон про комунальні послуги, який почав діяти з 1 травня, дає можливість не сплачувати за комунальні послуги, якщо у громадян є скарги на постачальника або якість.

Як повідомляв портал Знай.uа, тарифи на послуги підприємства ТОВ "ТПК Еко Світ", яке відповідає за вивезення твердих побутових відходів у столиці, були підвищені за рішенням КМДА.

Також портал Знай.uа писав, що у травні відбудеться перерахунок субсидій на наступний опалювальний сезон. Частини українців пільги зарахують автоматично, а деяким громадянам потрібно буде повторно подати декларації і заяви. Однак це не гарантує призначення.