Національний банк України (НБУ) в четвер, 16 травня, встановив наступний офіційний курс долара США до гривні:

15.05 16.05 Зміни
1 долар США 26,16 грн 26,37 грн. + 0,21 грн

долар
долар

Таким чином, у порівнянні зі значеннями 15 травня курс долара підвищився на 21 копійку, хоча раніше цього тижня курс опускався до мінімумів з 2018 року. При цьому за тиждень – з 8 травня – долар виріс на три копійки.

Нагадаємо, що почалася друга чверть року, і експерти спрогнозували, як поведе себе долар до кінця весни. За оцінкою фінансових аналітиків, II квартал 2019 року ознаменується прискоренням зростання інфляції. Її показник складе близько 2,5%.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Варто відзначити, що курс долара США на відкритті міжбанківського валютного ринку 13 травня 2019 року у порівнянні із закриттям попередньої сесії у продажу знизився на 5 копійок до 26,14 грн/долар, курс купівлі до 26,11 гривень за долар. Курс євро на продажу знизився на 11 копійок до 29,34 гривень за євро.

долар
долар

Раніше портал писав, що ціни на товари і послуги обганяють доходи українців. Все це відбувається через зростання інфляції. Стрибки курсу валют не припиняють лякати. Чого ж чекати від долара цієї весни? Про це розповів голова ради Національного економічного розвитку Олексій Дорошенко.

За словами Дорошенка, 2019 рік буде піковим з виплат за зовнішніми боргами. І Нацбанк накопичуватиме валюту для виплати цих боргів.

Долар
Долар

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн за долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що курс гривні не буде фіксованим. При збереженні нинішньої політики Нацбанку він буде плаваючим. При цьому коливання курсу будуть незначними. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.