Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства

День заснувала Генасамблея ООН в 2006 році. Він вважається професійним святом для програмістів, сисадмінів, інтернет-провайдерів, редакторів видань в інтернеті, веб-дизайнерів і всіх, хто пов'язаний зі сферою інформаційних технологій. Свято створили, щоб підвищити інформованість суспільства про ті можливості, які дає інтернет і про те, як подолати «цифровий розрив».

День Весак

День несе у собі девіз: «Хочеш змінити світ? Почни з себе». Він завжди відзначається під час травневого повного місяця, це самий священний день для буддистів. А все тому що 2,5 тис. років тому народився Будда. І в той же день він досяг просвітління, і помер в цей же день, коли йому було 80 років. У 2000 році Весак визнала Генасамблея ООН, більше того, було відзначено, що буддизм є однією з найбільш старих релігій світ, яка принесла неймовірний вклад у розвиток духовності людства.

Міжнародний день боротьби з гомофобією

Ідею відзначати цей день подав Луї-Жорж Тен (французький письменник і вчений). День вибрали, тому що саме 17 травня 1990 року гомосексуальність була виключена зі списку психічних захворювань ВООЗ.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Офіційно день відзначають з 2003 року. Його створили, щоб протидіяти будь-якому насильству до людей з іншою сексуальною орієнтацією або ґендерною ідентифікацією. Таким громадянам надають підтримку та допомагають досягти рівних прав, проводять широкі кампанії по захисту прав людини.

Православні свята:

  • Мучениці Пелагії.
  • Староруської ікони Божої Матері.
  • Пісний день.
  • Седмиця 3-тя по Пасці.

Пелагея Заступниця, День байдиків

У цей день православна церква вшановує мученицю Пелагію Тарсійську. У народі її вважали покровителькою всіх скривджених, невинних дівчат і птахів. Ввечері наші предки проводили обряд, щоб захистити висаджені рослини від нечисті і шкідників. Потрібно було винести надтріснутий горщик і покласти в нього кропиву з коренем, поставити його догори дном посередині грядки. Вважається, що все зле обпечеться кропивою і втече. Також робили в цей день з дерева байдики – заготовки для ложок.

Народні прикмети на 17 травня

Іменини в цей день

Іван, Ісаакій, Кирило, Климент, Леонтій, Марія, Микита, Ничипір, Микола, Пелагея

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.