Президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення свята - Дня батька, який відзначається щорічно у третю неділю червня, повідомила прес-служба глави держави.

"Встановити в Україні День батька, який відзначати щорічно у третю неділю червня", - сказано в повідомленні указу №274 від 18 травня 2019 року.

Як наголошується, День батька встановлений для створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей.

Варто зазначити, що запровадження такого дня в Україні сприятиме забезпеченню сприятливих умов для всебічного розвитку сім'ї, як основи суспільства та підвищенню статусу чоловіка як батька у процесі виховання дітей.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Очікується, що реалізація документа сприятиме популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.

До речі, близько у 80 країнах світу відзначають це прекрасне свято. Цього року День батька припадає на 16 червня.

Раніше День батька в Україні відзначали неофіційно у третю неділю червня, або ж у третю неділю вересня. У 2013 році другу дату підтримав Кабінет міністрів, який запропонував надати їй офіційного статусу, проте Віктор Янукович відповідний указ так і не підписав.

Запроваджене свято має сприяти підвищенню статусу чоловіка як батька в українському суспільстві.

"Роль батька у вихованні дитини ніким не заперечується, але суспільство сприймає потребу залучення чоловіків до участі у вихованні дитини достатньо інертно", - сказано у супровідній записці до проекту указу.

Урядовці переконані, аби стати рівноправними "хлопчики та дівчатка вже зараз мають бачити важливість рівноправності чоловіка-батька і жінки-матері як рівнозначних у сім'ї, суспільстві, державі".

Нагадаємо, що 15-річній зірці "Гри престолів" заборонили дивитися серіал: батьки стояли навпроти.

Також Знай.ua писав, що кумедний ляп зіпсував останню серію Гри престолів.