Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс зовнішніх валют на понеділок, 20 травня 2019 року. Так, курс доллару по відношенню до гривні становить 26,36 гривень. Про це повідомляється на сайті регулятора.

НБУ
НБУ

Курс валют Нацбанку на 20 травня

Офіційні курси валют встановлено на такому рівні:

- 100 доларів США – 2636.8202 гривень;
- 100 євро – 2945.8555 гривень;
- 10 російських рублів – 4.0797 гривні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як можна побачити на сайті, долар піднявся на 2 копійки у порівнянні з показниками у п'ятницю, 17 травня. У той же час євро впав у ціні на 6 копійок, а російський рубль залишився на тому ж рівні.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України планує встановити додаткові вимоги до випадків, які стосуються оскарження клієнтом переказів коштів, які ним не здійснювалися. Відповідну заяву зробила прес-служба НБУ.

Так, після того, як банк отримав повідомлення від користувача, він повинен буде відновити залишок коштів на його рахунку до того стану, в якому він був перед здійсненням цього переказу. Крім того, таку операцію банк повинен буде зробити не пізніше від наступного робочого дня.

Ця постанова стосується тільки тих випадків, коли банк не має підстав вважати дії користувача неправомірними.

"Користувач несе усі збитки, пов'язані з переказами, які оскаржуються, якщо банком доведено, що дії або бездіяльність користувача призвели до втрати, незаконного використання ПІНу або іншої інформації, що дає змогу ініціювати платіжні операції", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, спливла інформація про те, що ПриватБанк вже неможливо повернути колишнім господарям, навіть у тому випадку, якщо суд прийме остаточне рішення про "незаконність" націоналізації.

Раніше Знай.uа повідомляв, у НБУ розповіли, що будуть робити, якщо суд скасує рішення щодо націоналізації Приватбанку.

Також Знай.ua писав, з початку 2019 року активи "Індустріалбанку" скоротилися з 5,0 до 4,4 млрд грн.