Парламентарі законодавчо пропонують змінити тривалість відпусток.

Такі зміни планується найближчим часом внести до Трудового кодексу, зокрема новою ініціативою пропонують збільшити тривалість відпустки в Україні з 24 до 28 календарних днів за кожний робочий рік.

Це зміна вноситься в Трудовий кодекс, щоб привести його у відповідність директивам Європейського союзу, розповів юрист В'ячеслав Коломійчук, - пише "From-ua".

відпочинок на морі

Згідно з європейськими нормами, тривалість основної відпустки повинна бути не менше 4 тижнів, що становить 28 днів, а робочий тиждень не повинен перевищувати 48 годин (максимум 9,6 годин при п'ятиденному робочому тижні.)

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Спеціаліст навів приклад прогресивниї європейських країн. Наприклад, у Норвегії, Швейцарії, Бельгії тривалість відпустки становить 28 днів, а в Данії, Фінляндії, Франції, Іспанії – 35 днів.

календар на 2019 рік

"Ці соціальні гарантії безпосередньо пов'язані з ефективністю використання робочої сили. Коли співробітник відпочив – ККД його роботи більше", – пояснив він.

На думку Коломійчука, нам також потрібно сьогодні орієнтуватися на розвинені країни Європейського Союзу, і народні депутати повинні внести до законодавства такі поправки.

відпустка

Експерт також роз'яснив два важливих нюанси щодо відпусток та необхідності їх продовжити:

  • по-перше, збільшення відпустки не вплине на загальну кількість святкових і звичайних вихідних днів у році.

  • по-друге, за його словами, відпускні виплати повинні бути збільшені пропорційно кількості днів.

Нагадаємо, новий Президент України Володимир Зеленський після складення присяги оголосив про розпуск Верїовної Ради. Для цього він скликає фракції, щоб детально обговорити дану ситуацію та викласти всі обставини та обгрунтування в необхідності дострокового припинення повноважен парламенту.

Як повідомляв "Знай.uа", Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією: "Повинен пам'ятати".

Також "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.