За церковним календарем це день вшанування апостола Симона Зилота, Кананіта. Інші назви свята: «Іменини Землі», «День Землі», «Симон Зилот», «Симон Посів». 23 травня Мати Сира-Земля вшановується як «іменинниця». Вважається, що в цей день Земля «відпочиває», тому її не можна орати, копати, боронувати.

У наших предків, дуже давно, це був день іменин своєї Матінки Землі. Земля для них була годувальницею, тому ставилися до неї дуже шанобливо, особливо сьогодні. Намагалися не використовувати плуг, не вбивати в неї кілки і не копати ями. Так нібито порушували спокій Землі. Але сьогодні варто пройтися босоніж по землі. Тоді вона поділиться своєю силою.

Народні прикмети на травень

Але був і інший, суперечливий звичай. Справа в тому, що Сімона вважають покровителем шукачів скарбів. Тому сьогодні можна знайти скарб. Займаються цим зазвичай діти або молоді люди. Уважно дивіться під ноги, цілком імовірно, що сьогодні ви знайдете щось цінне.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також сьогодні варто зібрати лікарські рослини і коріння. Але спочатку треба помитися і виходити тільки в чистому одязі. На день Симона трави зривають або чистими руками, або через хустку. Потім з них потрібно зробити віничок і повісити сушитися під стелею.

Є зі свіжими віниками кілька прикмет. Якщо його поставили біля ліжка дитини, і він зів'яв, то дитина захворіє і потрібна профілактика. Якщо ж віник зі стелі впав на людину, що прийшла у ваш дім, то прийшла вона з недобрими намірами.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.