У липні поточного року очікується ухвалення закону "Про освіту", який уможливить реалізацію концепції "Нової Українського Школи". Перший етап реіормування вже відчули на собі освітяни та розповіли, що вони думають про нову систему.

Про це пише "Українська правда".

Вчителю надається більше свободи, але й очікується більше відповідальності та самостійності.

НУШ ставить в центр освытнього процесу учня, а не метолику

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Стосунки будуються на партнерстві між учителем, учнем та батьками. Мінімізуються конфліктні ситуації.

Це потребує не лише "підвищення кваліфікації", але й "перепрошивки" особистості вчителя. А значить потрібні умови для того, щоби педагог міг стати кращою версією себе. Таким чином влада застосовує комплексний підхід.

школа

Які проблеми ще залишились:

  1. 1. Багато зусиль поглинає громіздка система управління в освіті, Педагоги перевантажені звітністю.
  2. 2. Професійне вигорання (відбувається не лише в загальноосвітніх, але й альтернативних школах).
  3. 3. Підручники зорієнтовані на знання, а не на компетентність.
  4. 4. Вчитель скерований у навчальному процесі на підготовку ЗНО, натомість бракує сил, щоби розкрити особистість учня.
  5. 5. Мислення вчителя націлене на особистісний успіх, а не на командну роботу (у спілкуванні виявилося, що так однозначно як було озвучено, колектив неоднорідний і в ньому є протистояння угруповань).
  6. 6. Рейтинги шкіл перешкоджають партнерству.
  7. 7. Якщо сам педагог не володіє навичками і не розділяє цінності, він їх не передасть учням.

Які проблеми потрібно вирішувати

Кадрові перевтілення

Прогресивні вчителі - вони у дефіциті. Не всі вчителі, які, наприклад, пропрацювали 10, 15, 20 років у школі можуть швидко переключитися на нову систему. Щоб працювати за новими методиками, необхідний час, щоб адаптуватися.

Проблеми з фінансуванням

Багато навчальних закладів потребують реконструкції. Далеко не всі школи в рамках НУШ на 1 вересня 2019 були забезпечені новітніми партами, підручниками та іншим приладдям. Затримка в поставці необхідних речей не дозволяє слідувати планам та вчасно виконувати програму.

Нагадаємо, українці шокувала нова подія в одній зі шкіл. На черговому святі дівчинку, мама якої не здала гроші на торт, залишили без ласощів. Дитині просто вказали на двері.

Як повідомляв раніше Знай.ua, школярам пояснили, як дізнатися результати ЗНО онлайн.

Також портал Знай.ua писав, що гучний скандал "прославив" мелітопольський дитсадок на всю країну. Дітей змушували марширувати під "Катюшу".