Українці отримали квитанції за електроенергію та були шоковані побаченими сумами. А все через неправильну роботу лічильників. Принаймні так пояснили в комунальній службі. Нібито причиною шаленій роботи лічильника стали банальні розетки.

Українці розповіли, що за квітень місяць їх лічильник накрутив 900 кВт, пише ria-m.tv.

Зазвичай в родині використовують втричі менше електроенергії. Крім того нової електроніки не вмикали. Чому ж раптово суми у платіжках стали космічними?

платіжки

Якщо зазвичай ваш лічильник за добу "накручує", наприклад, 25 кВт на добу, замість 3 кВт, варто звернутися до спеціалістів та перевірити проводку в будинку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Чому лічильник "намотує" занадто багато?

За словами фахівців, цьому є дві причини:

- Споживач не помітив реальних витрат, який мав місце бути.

- Лічильник несправний. Зазвичай це стосується старих індукційних лічильників. Інша справа електронні лічильники, якщо вони лмаються, то просто зовсім не рахують електренергію.

В такому випадку також слід звернутися до постачальника послуг та написати відповідну заяву та запит на ремонт чи заміну.

платіжки

Чому свідчення в квитанції і на лічильнику не сходиться ?

Дані можуть розходитися з-за програми, яка формує платіжки. Враховуючи, що нове програмне забезпечення встановили зовсім нещодавно, вона може видавати системні помилки, які втім, співробітники підприємства намагаються оперативно усувати:

-В подібній ситуації потрібно вірити своїм лічильником і платити за ті кіловати, які реально спожиті, - говорить фахівець Сергій Козленко.

Як перевірити роботу лічильника в домашніх умовах?

Перед тим, як звертатися до спеціалістів про перевірку, варто вдома самостійно провести цю процедуру. Потрібно вимкнути всі прилади в будинку, а через кілька хвилин поглянути на лічильник.

Якщо індукційний лічильник, то диск перестане обертатися. На електронних лічильниках встановлені індикатор, що горить червоним світлом. Частота мигання індикатора безпосередньо залежить від навантаження. Якщо вимкнути всі електроприлади, діод буде горіти безперервно.

Також спеціалісти радять проводити контрольні заміри, скільки реально ви споживаєте енергії на добу. Зазвичай це приблизно 5-7 КвТ за 24 години.

Нагадаємо, українцям повідомили, що середню суму субсидій скоротять. Тепер українці отримають на 250 грн менше.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.

Також портал Знай.ua писав, що коли та на скільки українцям підвищать пенсії цього року.