День величі в Пакистані

Цей день щороку відзначають у Пакистані, як річницю перших ядерних випробувань. В країні проводять безліч урочистих заходів: вручають нагороди в ядерній енергетиці, піднімають прапор, проводять виставки, концерти, паради, а також вимовляють урочисті промови. День заснував прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф. На арабському назва походить від слова «такбир», воно в ісламі означає звеличення Аллаха. Вважається, що свято Юм-е-Такбир – це день гордості і величі пакистанського народу і всіх мусульман світу.

День менструальної гігієни

Головне завдання дня – подолати табу, які пов'язані не тільки з самою менструальної гігієною, але також і поширюють інформацію про її важливості для всіх людей світу, тому що це прямо стосується жінок і дівчаток підлітків, а побічно – до всіх.

День започатковано з ініціативи німецької організації WASH United. У 2013 році вона навіть провела кампанію в 28 днів в соціальних медіа, розповідаючи про менструальну гігієну. День вперше відзначили в 2014 році. Зараз у нього підтримка більше 270 організацій у світі. Дату таку обрали тому що в середньому менструальний цикл триває 28 днів, а сама менструація – 5 днів, ось і вийшло 28.05.

День народження майонезу

Існує легенда часів Семилітньої війни. Згідно їй, в 1756 році місто Маон у Франції окупували англійські війська, і була дуже сильна нестача продовольства. Самими доступними продуктами були тільки яйця, олія і лимони. Омлети з часом всім дуже набридли і один кухар приготував соус з цих інгредієнтів. Він виявився дуже смачним і рецепт став відомий далеко за межами Франції. Його назвали майонским соусом за місцем походження. А по-французьки пишеться, як «mayonnaise».

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Пахомія Великого.
  • Благовірного царевича Димитрія, Углицького і Московського.
  • Седмиця 5-та по Пасці.

Пахом Теплий, Пахом – Бокогрей

Пахомій Великий, пам'ять якого відзначається в цей день був єгипетським ченцем.В народі його назвали Теплим, бо вже ставало дуже тепло з цього дня. Також говорили, що черемхові ранки змінюються горобиновим теплом. Сьогодні всю пшеницю сіяли, що залишилася, але багато інших рослин садити було заборонено, тому що вони можуть пропасти.

Народні прикмети на 28 травня

Іменини в цей день

Дмитро, Макар, Памфил, Пахом

Також в цей день:

  • День падіння військового режиму в Ефіопії
  • День Республіки Вірменії
  • День Республіки в Азербайджані
  • День пам'яті благовірного царевича Димитрія Углицького і Московського
  • День прикордонника в Киргизстані, Білорусії, Росії.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.