Всесвітній день здорового травлення

День заснували в день прийняття Статуту Всесвітньої організації гастроентерологів у 1995 році. Створюючи день, намагалися звернути більше уваги людей на те, які є порушення травлення, що кількість таких проблем зростає, як і кількість людей з цими проблемами. Основним завданням дня є пошук методів профілактики і лікування захворювань травної системи.

Це дуже важливо, тому що наслідки можуть бути самі різні: ожиріння, порушений обмін речовин, печія, гастрит і багато іншого.

Всесвітній день боротьби з розсіяним склерозом

Цей день відзначають кожен рік в останню травневу середу. Його заснували у 2009 році, а ініціатором стала Міжнародна Федерація товариств розсіяного склерозу. Створили день, щоб поширювати інформацію про захворювання, профілактику і лікування, а також, щоб об'єднати зусилля організацій в рамках руху по цьому захворюванню.

Цього дня – це не тільки можливість згадати про людей з цим діагнозом, але і показати важливість діагностики та постійних обстежень, а також турботи про своє здоров'я. Медичні, громадські та благодійні організації разом проводять різні заходи, організовують форуми, лекції та наукові конференції, збирають кошти для дітей, які страждають від цього недугу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Міжнародний день миротворців ООН

День оголосила Генасамблея ООН у 2002 році. Останнім часом вирішили відзначати його з заходами під однією темою, яка щороку різна. Дату створили, щоб віддати належне самовідданості миротворців, які служать у всьому світі, адже ООН зробили дуже багато, щоб полегшити страждання і примиряти ворогуючі сторони.

В цей день у Нью-Йорку Генсекретар проводить церемонію покладання вінків в пам'ять про миротворців, які загинули при виконанні обов'язків. Також посмертно нагороджують медаллю Дага Хаммаршельда миротворців, які загинули в минулому році.

Православні свята:

  • Віддання свята Преполовиння П'ятидесятниці.
  • Преподобного Феодора Освященного.
  • Перенесення мощей Єфрема Перекомського, Новогородського чудотворця.
  • Седмиця 5-та по Пасці.
  • Пісний день.

Федір Житник

Православна церква вшановує в цей день пам'ять Преподобного Феодора Освященного. Наші предки назвали його Житником, тому що це був останній день, який підходив для посіву ярових. Прийнято було в цей день подавати манку, гречану, пшоняну або ячну кашу. Зазвичай якраз зацвітала горобина і можна було дізнатися з цього, що вже повністю встановилося літо і більше не буде морозів.

Народні прикмети на 29 травня

Іменини в цей день

Олександр, Аркадій, Георгій, Єфрем, Модест, Муза, Микола, Петро, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.