ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що представники державного банку подали скаргу на рішення суду, яке було прийнято раніше.

"Подана апеляційна скарга на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року в справі №826/7432/17 за позовом Коломойського І. В. щодо скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ "ПриватБанк" із ринку за участю держави", – йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті фінансової установи.

ПриватБанк
ПриватБанк

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Крім того, 24 травня ПриватБанк подав апеляцію у справі за позовом колишнього акціонера відносно скасування переліку пов'язаних з банком осіб.

"З огляду на це, зазначені судові рішення не набули чинності й не мають ніяких правових наслідків", – підсумували представники ПриватБанку.

Відзначається, що 21 грудня 2016 року ПриватБанк був націоналізований і перейшов у повну державну власність. При цьому з державного бюджету було дофінансовано на суму понад 110 млрд гривень. Крім того вже у 2017 році уряд докапіталізував фінансову установу ще на 38 млрд гривень.

Нагадаємо, користувач мережі Олександр Мельниченко обурився незрозумілою процедурою, за якою співробітники державного Приватбанку призначають і блокують кредитний ліміт. Він описав свою історію в коментарях на сайті Мінфін.

Як повідомляв "Знай.ua", радник президента України Володимира Зеленського Олександр Данилюк заявив, що Генеральний прокурор Юрій Луценко піддав маніпулюванню факти по справі націоналізації ПриватБанку. Так, на нещодавні звинувачення глави ГПУ в тому, що Данилюк, будучи на посаді міністра фінансів, зірвав судові позови Генпрокуратури до боржників ПриватБанку.

Також "Знай.ua" писав, що відомий український бізнесмен Ігор Коломойський розповів, що в Україні можуть істотно підвищитися тарифи на електроенергію. За словами Коломойського, нещодавно у нього була телефонна розмова з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і вони обговорили, що з 1 липня вступає в силу закон про ринок електроенергії.