В Центрі інформації УПЦ повідомили про масові пограбування храмів. Акти вандалізму відбулись на Київщині та Чернігівщині.

Так, згідно з повідомленням, з храму на честь Казанської ікони Божої Матері в селі Снов'янка Чернігівської області невідомі викрали шість старовинних ікон і грошові пожертви.

Вранці у неділю 26 травня храм виявили відкритим. Злочинці крім двох ікон Казанської Божої Матері вкрали дві ікони святителя Миколая, ікону Георгія Побідоносця і ікону Архистратига Михаїла.

Настоятель храму священик Володимир Карпенко повідомив про злочин в поліцію, ведеться слідство.

Також в ніч з 23 на 24 травня невідомі зрізали замки і проникли в храм на честь святого благовірного князя Олександра Невського в селі Ярешки, де зняли зі стін дві ікони. Для перевірки цінності кіот одного з образів розбили. Переконавшись, що ікони не дорогі, зловмисники залишили їх в храмі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Повідомляється, що в ту ж ніч невідомі розбили вікна і спиляли грати в приміщенні храму Різдва Іоанна Предтечі в селі Лехнівка Баришівського району Київської області.

За даними Бориспільської єпархії УПЦ, зловмисникам не вдалося проникнути в храм. Обидва випадки зафіксовано в поліції.

Також Центр інформації УПЦ просить віруючих інформувати настоятелів про підозрілих осіб близько території храмів.

Нагадаємо, священик УПЦ МП спробував пограбувати власну церкву

Як повідомляв портал Знай.ua, вандали напали на храм на Тернопільщині

Також Знай.ua писав, українці можуть стати власниками Томосу, адже тепер його копії можна придбати в релігійних магазинах.