Українським пенсіонерам збільшили мінімальну пенсію в липні на 67 гривень, а також на 74 гривні в грудні поточного року.

Також планується підвищення виплат для осіб, які втратили працездатність, оскільки прожитковий мінімум для таких людей, дорівнює мінімальній пенсії. Відповідні зміни предбачені пенсійною реформою.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

пенсія
пенсія

З 1 липня мінімальна пенсія збільшиться на 67 гривень. На сьогодні вона становить 1497 гривень. Це означає, що з 1 липня "мінімалка" збільшиться до 1564 гривень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також повідомляється, що з 1 грудня поточного року збільшиться прожитковий мінімум. У підсумку мінімальна пенсія зросте на 74 гривні і становитиме 1638 гривень.

пенсія
пенсія

Нагадаємо, стало відомо на скільки підвищать пенсію в 2019 році.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.

Також Знай.uа писав про те, що депутати оригінально намагаються підкупити українців перед виборами.