Міжнародний день дітей (День захисту дітей)

Це один з найстаріших міжнародних свят. Його вирішили проводити в 1925 році під час Всесвітньої конференції у Женеві з питанням благополуччя дітей. Точно не відомо, чому обрали саме цю дату. У цього дня навіть є прапор – на зеленому тлі навколо Землі розташовані різнокольорові фігурки, що символізують терпимість і різноманітність, фон – гармонія, свіжість і родючість, а Земля – символ спільного дому для всіх людей.

Всесвітній день батьків

Цей день проголосила Генасамблея ООН в 2012 році та відзначають його з 2013 року. Метою свята є нагадування жителям планети про загальні людські цінності, тому що батьки несуть відповідальність за виховання та захист дітей, їх розвиток як особистості, і важливий фактор тут – любов і розуміння в сім'ї. Генасамблея закликає приєднуватися до цього свята, відзначати його і залучати молодь і дітей.

Всесвітній день молока

Цей день вперше відзначили в 2001 році, запропонувала відзначати це свято Продовольча сільськогосподарська організація ООН. Метою свята є популяризація молочних продуктів, про них намагаються розповідати більше, в тому числі і про те, як їх виробляють. У цей день намагаються готувати різноманітні молочні страви. А день вибрали саме цей, тому що в деяких країнах вже була традиція святкувати національний день молока. І майже у всіх це було 1 червня.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті благовірного великого князя Дмитра Донського.
  • Преподобного Корнилія, чудотворця Комельского.
  • Седмиця 5-та по Пасці.

Іван Довгий

День пам'яті святого Іоанна на Русі називали ще Оберегом Ниви. В цей час вимовляли різні замовляння для захисту полів від напастей у вигляді негоди, шкідників, вітру, лихого ока. Сильний вітер обіцяла прикмета, за якою ворони сідають дзьобами в одну сторону. У народі помітили, якщо в цей день іде дощ, то місяць буде сухим. Про гарний урожай свідчила рясна роса, а якщо були часті тумани, значить в лісах буде багато грибів.

Народні прикмети на 1 червня

Іменини в цей день

Олександр, Анастасія, Андрій, Антон, Валентин, Василь, Віктор, Георгій, Григорій, Дмитро, Іван, Ігнатій, Корнилій, Максим, Матвій, Митрофан, Михайло, Микола, Олег, Онуфрій, Павло, Сергій

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.