Якщо ви думаєте, що для подорожей потрібно багато грошей, то помиляєтеся. Сьогодні існує безліч можливостей відвідати інші країни, маючи в кишені всього нічого. Головне - мати ентузіазм та знати кілька лафхаків, як зекономити на найважливішому.

Отже, вирушаємо до Європи!

  1. Де жити

Номер в готелі — не краще рішення для економних туристів. В кожнsй туристичній країні існує безліч хостелів. Такий варіант особливо буде зручним для тих хто подорожує поодинці. Крім того, що це обійдеться в копійки, там можна познайомитися з іншими туристами та знайти собі компанію для подорожі, - пише "online.ua".

Не дивлячись на не надто комфортні умови, хостели як правило, розміщуються в безпосередній близькості від основних визначних пам’яток, метро та зупинок.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Також можна орендувати будинок від господарів на популярному сервісі (Airbnb.com), пожити на фермі, допомагаючи господарям по господарству (Wwoof.net) або безкоштовно переночувати і перекусити у гостинних місцевих жителів.

Якщо ж ви взагазі ви не розраховуєте витрачатися на нічліг, можна пересидіти на вокзалі чи в аеропорту. В такому разі не зайвим буде прихопити з собою спальник.

2. Чим харчуватися

Ресторани та популярні кафешки - точно не дозволять зекономити. Купуйте продукти в дискаунт-супермаркетах. Там завжди можна придбати зі знижкою що-небудь цікаве і поживне — сир, йогурт, хліб, м’ясні вироби та, на худий кінець, шоколадні батончики для швидкого перекусу.

Щодо води, то її не обовязково купувати, практично в усіх туристичних місцях можна знайти фонтанчики з питною водою.

3. На чому пересуватися


Лайфхак для бюджетних подорожей для активних туристів — орендуйте велосипед. Звичайно, заплатити за нього доведеться, але, катаючись по місту, ви побачите набагато більше цікавого, ніж пересуваючись на громадському транспорті.

Також не лінуйтеся кілька зупинок пройтися пішки.

Якщо ви подорожуєте на власному автомобілі (хоча це зовсім не дешевий спосіб), паркуйтесь подалі від центру міста.

4. Де бюджетно розважатися

Квитки на різні заходи дешевше купувати в інтернеті, особливо якщо стати учасником акційної програми. Не відвідуйте курортні місця в високий сезон, ціни в цей період піднімаються до небес.

Важливі дрібниці

Вирушаючи в подорож по країнах Європи, не беріть з собою багато речей. Ваш багаж повинен складатися тільки з ручної поклажі. Ніяких речей "про всяк випадок" — тільки найнеобхідніше. Не соромтесь. Наприклад, попросити допомогти перехожого купити щось в магазині або запитати дорогу в пошуках туалету; До речі, якщо хочете заощадити, не відвідуйте платні туалети — ви завжди можете заглянути в общепит, бібліотеку, офісний центр або готель.

Нагадаємо, на популярному українському курорті на берег викинуло незрозуміле чудовисько.

Як повідомляв портал Знай.ua, запекла сутичка рибалок і акули потрапила на відео.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, у скільки обійдеться літній відпочинок на вітчизняних курортах.