Майже три моря: Чорне, Азовське та Сиваш ("Гниле море") - це все відкрите для українців та манить своїм цілющим повітрям, лікувальними грязями та гарячими джерелами. А ще найстаріший заповідник, зоопарки та аквапарки. Але чи дійсно все доступно та дешево?

Скільки українцям доведеться витратити цього року на відпочинок на Батьківщині?

Туристичний потенціал Херсонщини досі повністю не розкритий, але після анексії Криму Росією українські та іноземні туристи активніше відвідують ці місця, - пише "Depo.Херсон".

відпочинок

Встигнути придбати квитки і подешевше

Дістатися херсонських курортів можна на потягах, які курсують з різних міст України до самого Херсона, а також до Генічеська. Плацкартний квиток зі Львова до Херсона коштує 230 гривень, купейний – 373 гривні. Із Києва вартість плацкарту на різні потяги складає від 164 до 198 гривень, купе – від 247 до 451 гривень, люкс – 1061 гривень.
Курсує зі столиці і швидкісний "Інтерсіті", який домчить до Херсона за сім годин. Вартість квитків від 362 до 517 гривень. Із Запоріжжя плацкартне місце обійдеться від 135 до 162 гривень, купейне – від 193 до 255 гривень, люкс – 391 гривня.
До Генічеська плацкарт із Києва коштує 215 гривень, купе 337-476 гривень, люкс – 725 гривень. Зі Львова плацкарт обійдеться у 315 гривень, купе – 528 гривень.

Вже розпочався гарячий період, квитків лишається все менше, найдешевші розходяться в першу чергу.
Також існує безліч варіантів без пересадок і прямісінько до моря. Наприклад, зі столиці України до Скадовська, Залізного Порта, Лазурного в один бік можна дістатися за 600-700 гривень. До Генічеська обійдеться дорожче - приблизно 800 гривень.
Львів'янам не так пощастило. Прямих рейсів до моря немає. Лише з пересадками в Херсоні, куди можні дыстатися мінімум за 750 грн.
Ймовірно у розпал курортного сезону з'являться приватні перевізники.

Де оселитися?

Сьогодні популярні курорти України пропонують житло на будь-який смак та гаманець.
Наприклад, у Скадовську можна знайти кімнату в приватному будинку за 100 гривень. В кімнаті – два дивани, шафа та вентилятор. Окрема квартира чи будиночок обійдеться у дві тисячі.

Залізний Порт славиться своїм активним нічним життям, тому місцеві мешканці навіть називають його "Херсонський Лас-Вегас". Тут є де розгулятися і в плані житла. Великий приватний сектор, там завжди можна винайняти кімнату чи окремий літній будиночок.
Скромний варіант "лише переночувати" в Залізному Порту можна знайти за 100 гривень. За номери в готелях можуть взяти і 2,5 тисячі грн за добу.
У Лазурному ціни на кімнати також стартують від 100 гривень за добу, все що дешевше - це ліжко-місце.
У Генічеську середні ціни вищі. Вартість номера класу "Економ" стартує від двох сотень за добу. Будинок біля моря обійдеться у пару тисяч.

Де дешевше попоїсти?

Як правило, харчування та обслуговування - це головний біль для відпочивальників.
Приватний сектор, який є основним постачальником житла в оренду, як правило, пропонує номери з кухнями - власними або спільними. Складнощів із придбанням продуктів харчування зазвичай не виникає.

кафе на пляжі

Овочі, фрукти, молочні продукти, м'ясо і рибу можна купити на ринках. У деяких містах є і рибні риночки, де реалізують свіжовиловлену морську рибу. У Скадовську та Генічеську є супермаркети, на всіх курортах – продовольчі крамниці: від маленьких до великих.
Але лише в супермаркетах туристи зможуть придбати продукти за звичайними цінами. В інших точках продажу ви віддасте, як мінімум на 20% більше.

гроші

Звичайно кафе та ресторани ніхто не скасовував. Але тут харчування влетить у копійку. За обід віддасте 200-300 грн з людини, якщо з алкоголем то всі 500 грн.
Звісно ж на пляжі завжди запропонують смачний перекус: варена кукурудза, креветки, пиріжки, морозиво і т.д.
Нагадаємо, нудисти окупували пляж просто біля санаторію, переповненого дітьми.

Як повідомляв портал Знай.ua, популярний лоукост відкрив рейси з України до Іспанії за привабливими цінами.

Також Знай.ua писав про те, що українцям запропонували найдешевші варіанти відпочинку на Батьківщині.