Українці звикли їздити на відпочинок в інші країни в пошуках мальовничих місць і зовсім забули про те, що наша країна не менш дивовижна і неймовірно красива. Україна настільки різноманітна, що невпинно нас дивує і захоплює. Одна з гордощів нашої країни – це Карпати.

Ми розкажемо найцікавіші факти про Карпати.

1. Найбыльш високогірне село в Карпатах – це село Чернівецької області, розташоване на висоті 1100 м над рівнем моря, називається Випчина.

2. Першу геологічну карту в Україні вчені склали саме з території Карпат. Це сталося в далекому 1809 році. Про це повідомляє Lviv1256.com.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

3. Ви коли-небудь чули про печеру з прозорими стінами? А в Україні така є. Знаходиться в Тячівському районі Закарпатської області. Це карстова печера, яка була сформована в юрський період у вапнякових породах. Має 2 камери, розташовані перпендикулярно один до одного. Стіни камер покриває молочно-білий прозорий кальцит і зелені візерунки.

4. Найбыльш високогірний готель в Карпатах - "Беркут". Заклад побудували на Яблуницькому перевалі на висоті 930 м над рівнем моря в 1968 році.

5. Найвища залізнична станція в Карпатах - вокзал "Бескід". Підноситься над рівнем моря на 790 м.

6. Найдовший духовий музичний інструмент в Карпатах і в світі - це трембіта. Це конусоподібна трубка з дерева. Сягає 4 м в довжину. Чутність звуку інструменту перевищує 10 км.

7. В Карпатах є музей лісу, який працює в селі Усть-Чорна. Експозиція розповідає про професії лісорубів. У музеї зберігається колекція транспорту, призначеного для лісових робіт.

8. 1907-го на території українських Карпат виявили викопних тварин льодовикового періоду. На глибині близько 12, 5 м знайшли мамонта. Ще глибше - величезного оленя, носорога, різних птахів і представників класу земноводних.

9. Недалеко від села Середнього Водяного в Рахівському районі Закарпатської області є скелі з "ієрогліфами". Дивні написи - витвір природи. Утворені хвилями прадавнього моря.

10. Найвищим деревом в Карпатах була 140-річна європейська модрина. Зрубана в Рахові, мала висоту 54 м.

Нагадаємо, колекціонер показав рідкісні фотографії дивовижних українських пейзажів 19 століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українські археологи знайшли колодязь у старовинному замку. На території замку був організований музей. У сучасній експозиції представлено декілька виставок.

Також "Знай.uа" писав, про неймовірні фортеці України, які зберігають безліч таємничих історій.