Цього року літо в Україні буде аномальним. Синоптики пророчать кардинальні зміни через глобальне потепління. Спочатку температура повітря підніматиметься вище +30 градусів, але вже в останній місяць літа будуть проливні дощі та холод.

До чого варто готуватися українцям розповіла одна з провідних співробітниць Гідрометцентру інституту України Вазіра Мартазінова.

"Літо щодо попередніх років, попереднього сторіччя, стислося. Воно стало не таким довгим, як три місяці, а триває десь два місяці", - розповіла кліматолог.

погода в Україні
погода в Україні

Перший місяць літа почнеться похолоданнями і короткими дощами, а з другої декади прийде справжня спека. Стовпчики термометрів з 14−15 червня перевалять за відмітку в 30 градусів тепла.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Саме в липні спекотна погода протримається довше. Спека почнеться з 6−7 числа і затягнеться до 9−10 серпня. Можливі незначні похолодання, які триватимуть декілька днів, та грози.

Дощова погода
Дощова погода

До кінця останнього місяця літа температура повітря опуститься до +19 +22 градусів і нижче, почнуться дощі. А в другій декаді місяця взагалі можливі заморозки.

Нагадаємо, зливи та заморозки до 5 градусів: погода в червні перетворить життя українців на справжній хоррор.

Як повідомляв Знай. ua, аномальна погода в червні випробує нерви українців.

Також портал Знай. ua писав, як пережити спеку з допомогою корисних порад фахівців.