З вересня в Україні стартує реформа художньої освіти. Чиновники пропонують скасувати викладання співу та театрального мистецтва, а уроки за фахом скоротити.

Про це повідомляє "Сьогодні".

Викладачі категорично проти таких нововведень, адже, за словами педагогів, та система, яка формувалась роками, зруйнується повністю. Вони виcтупають за музичну освіту з перших класів.

"Ми ховаємо українську музику й українське мистецтво, тому що Україна в цілому – це виняток, такий у світі такої співучої мови немає ніде, ми закриваємо майбутнє багатьом дітям", – каже Світлана Климова, викладач класу сольного співу академічного вокалу.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Однак в Міністерстві культури України говорять зовсім протилежне. За словами чиновників, ця реформа дасть художнім школам більше свободи. Те, що пропонується загальною програмою - це мінімум. Самі педагоги зможуть змінити програму та додати до неї набагато більше дисциплін та уроків.

Викладачі впевнені: головний ризик в тому, що держава буде фінансувати тільки обов'язкову частину нової програми. Решта так і залишиться на папері.

Нагадаємо, як дізнатися результати ЗНО, не виходячи з дому.

Як повідомляв портал Знай.ua, школярам повідомили про старт літніх канікул.

Також Знай.ua писав про те, що школярка здивувала весь світ своїм вбранням на випускний. Головне - з фантазією та своїми руками.